Het zit er op! - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Ilona Sips - WaarBenJij.nu Het zit er op! - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Ilona Sips - WaarBenJij.nu

Het zit er op!

Door: Ilona

Blijf op de hoogte en volg Ilona

18 Juni 2011 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Daar zit ik dan op Johannesburg O’R Tambo International, en het eerste kleine stukje van de reis is al achter de rug. Heb wonder boven wonder al mijn spullen mee kunnen nemen … ok … ik had twee kilo overgewicht (wat niet slecht is toch?) …. En ok ok …. 4 stuks handbagage, mijn trolly, mijn laptoptas, mijn groene rugzak en mijn handtas. …. Ik weet dat het eigenlijk niet mag maar anders kon ik niet alles mee nemen! Het pakken was nog best een werk, of voornamelijk het weg geven van dingen, zoals eten en andere zaken. Maar gelukkig was Tian zo aardig om me te helpen, ik had hem namelijk echt nodig om even op mijn koffer te zitten! Haha!

Het afscheid nemen is zo raar, ik vind het echt heel erg jammer om hier weg te gaan, ik had het hier eigenlijk wel heel erg goed naar mijn zin en genoot van mijn leventje hier. Het woord stress komt hier eigenlijk niet voor, en als iets vandaag niet lukt dan proberen we het gewoon morgen weer! Wat zeker voor de nodige frustraties heeft gezorgd maar waar je ook wel weer mee leert omgaan. Het was niet altijd praktisch dat ik niet even snel naar de supermarkt kon of even kon winkelen, maar ook dat went, en aan de andere kant leer geeft het ook een gevoel van vrijheid. Geen drukte rond je, geen files, geen geluidsoverlast …. Helemaal niets, alleen impala’s die naast je huisje grazen, en zo nu en dan een ander schepsel! ;-)

Gisteren avond zijn we met zijn alle uit eten geweest, wat erg gezellig was. Daarna moest ik nog het een en ander aan pak werk doen, wat een klus was. Dus dat was een latertje!

Tian heeft ’s ochtends geholpen de laatste dingen in te pakken en heeft met vervolgens naar het vliegveld gebracht! Na een kort maar wel mooi vlucht, over de Blyde Canyon was ik om even voor drieen in Joburg, waar Stacey en Taylor me opwachten. Met hun ben ik ergens lekker gaan eten zodat ik niet 5 uur op het vliegveld moest wachten helemaal alleen!

En nu zit ik dan te wachten tot dat we kunnen boarden om aan het lange stuk van de reis te beginnen!

Ik kijk met een hele boel mooie en bijzonders herinneringen terug op mijn Zuid Afrika avontuur, ik heb een heleboel verschillende hele leuke mensen ontmoet en goede vrienden gemaakt, al hoewel we wel allemaal ergens anders op de wereld wonen, delen we met zijn alle wel hele mooie en leuke herinneringen! En als alles mee zit dan ben ik in Oktober weer terug! Dus dan is dit eigenlijk geen echt afscheid!

Liefs dikke zoen!

• 22 Juni 2011 - 12:30

Mandy:

Ow ow ow.. zit ze tot de laatste nacht nog te werken hoor.. Wel leuk te horen dat je zelfs op het vliegveld nog vrienden hebt die je op kwamen zoeken en 'in' waren voor een etentje zodat je niet ook die tijd nog alleen hebt moeten wachten. De vlucht op zich is al lang genoeg toch? ;-)