Sollicitaties - Reisverslag uit Acornhoek, Zuid-Afrika van Ilona Sips - WaarBenJij.nu Sollicitaties - Reisverslag uit Acornhoek, Zuid-Afrika van Ilona Sips - WaarBenJij.nu

Sollicitaties

Door: Ilona

Blijf op de hoogte en volg Ilona

13 Februari 2011 | Zuid-Afrika, Acornhoek

Sinds mijn baas terug is heb ik veel meer werk te doen … op de een of andere manier krijgt hij het altijd voor elkaar om weer nieuwe dingen te verzinnen! Is opzich niet zo heel erg maar aangezien ik de nieuwe klusjes meestal kan opknappen laat niet zo heel veel ruimte over voor mijn eigen onderzoek!

Nu hadden we afgelopen december een vacaturen voor veldwerkers want als in Maart de kwantitatieve fase van het onderzoek begint dan moeten we wel voldoende mensen hebben om het uit te voeren aangezien het ook weer niet jaren kan duren voordat we alle informatie verzameld hebben! … Dus we hadden de vacaturen netjes verspreid en de brieven begonnen binnen te stromen. Opzich ook niet zo heel raar als je weet dat ongeveer 80% van de bevolking werkeloos is …. En er toch wel een aantal mensen zijn die wat geld willen verdienen aangezien ze helemaal niets hebben!.

Maar wie denk je dat deze brieven mag gaan lezen en sorteren …. Juist ja … ik zei de gek. Nou ik kan jullie vertellen dat was een regelrechte ramp. Om heel eerlijk te zijn had ik geen idee waar ik moest beginnen en nog erger waar ik op moest selecteren. Na vijf brieven zonk de moet me ook al een beetje in de schoenen. De meeste brieven waren in de trend van. Hierbij solliciteer ik naar de geadverteerde positie. Ik bezit alle kwaliteiten die in de advertentie staan. Bijgevoegd vind u mijn CV. Ja serieus meer was het meestal niet. Dan was er meestal een CV bijgevoegd waar ook niet zo heel veel mee kon. De grootste giller was nog wel iedereen hun cijferlijst van de middelbare school mee stuurde …. Nu snap ik wel dat het hier heel gebruikelijk is maar in de meeste gevallen had ik het toch maar achterwegen gelaten …. De meesten hadden onvoldoendes of waren echt net met de hakken over de sloot geslaagd … waren nu niet echt de beste studenten denk ik …. Sorteren op school resultaten was dus duidelijk niet mogelijk…

Maar waar ga je dan op selecteren …. Op brief sorteren was ook relatief moeilijk want de meesten brieven zeiden niet zo heel veel, dan waren er nog een groot aantal brieven exact het zelfde maar dan met een andere naam er onder …. Die bij mij dan ook meteen op het afgekeurd stapeltje kwamen! … Ach ja zo blijft de spoeling lekker dun! …. Uiteindelijk had ik toch nog 8 kandidaten gevonden die volgens mij wel geschikt konden zijn en op gesprek mogen komen. Nou ben erg benieuwd …. Binnen kort hebben we dus sollicitatie gesprekken en ben heel benieuwd wat voor mensen gaan komen.

Maar voor iedereen die een sollicitatie brief moet schrijven en graag een voorbeeld brief wil zien …. K heb eer een kleine 40 liggen dus stuur me een mailtje en ik stuur je een geschikte toe …. Ik weet zeker dat je er succesvol mee zult zijn ….. Misschien moet ik toch maar een carrière switch overwegen …. En professioneel sollicitatie brief schrijver worden …. Weet nu immers hoe het moet ;-)
Wordt vervolgd als de kandidaten op gesprek zijn geweest!

Liefs Iloon

• 16 Februari 2011 - 13:08

Mandy:

Heeej Iloon!
    Met glimlach op m'n gezicht net je verhaaltje gelezen. Haha, kort en bondig toch? 'Ik wil de baan en ben zeer geschikt.' Al ontbreekt elk bewijs hiertoe, hihi. Succes verder! Ben benieuwd hoe de gesprekken zullen zijn!